Sara Korhonen

 

 

Legitimerad massör och närvårdare

Jag är född 1987 och bor i Liljendal tillsammans med min sambo och våra två pojkar. Till vår familj hör dessutom vår hund, två katter och en kanin.

Jag grundade mitt företag på hösten år 2016 med tanken att kunna hjälpa både barn, unga och äldre. Massage är så mycket mer än bara avslappning. Jag har hjälpt människor med artrosproblem, lindrat smärta, ökat rörligheten, fått tillbaka personens nattsömn och inte minst humöret. Jag har hjälpt idrottare att återhämta sig bättre och vårdat idrottsskador. Gravida kvinnor har fått hjälp med olika ryggbesvär. Jag har hjälpt personer som jobbar mycket vid datorn med att vårda tension neck, stress, musarm, tennisarmbåge m.m. Jag sköter människan indivuellt och som en helhet.

Som bäst utbildar jag mig som VoiceWell -vårdare i Tammerfors i Voidis Oy. För att få en djupare kunskap att vårda personer med huvudvärk, bettproblem, tinnitus, värk i ansiktet och andningen. Jag gör gärna samarbete med andra massörer, fysioterapeuter, osteopater, naprapater, läkare av olika slag även tandläkare. More is more i detta fall.

Min mottagning befinner sig hemma hos mig på adressen Felixvägen 8 i Liljendal på ett bostadsområde. Vi bor på ett lungt och fridfullt ställe omringad av skogens natur. Det är lätt att hitta fram och det finns rum att parkera bilen. Den vänstra dörren på mitt hus leder till min mottagning.

Har du några frågor så ta gärna kontakt. Jag svarar så fort som möjlig men lättast via. e:post: info@sarashw.fi.

Du kan även ringa men lämna gärna ett meddelande så ringer jag tillbaka.

Kurser / Utbildning:

Närvårdarexamen med inriktning på sjukvård och omsorg år 2003 – 2006 i Yrkesinstitutet Prakticum i Borgå.

Legitimerad massör år 2015-2016 i Porvoon hierojakoulu.

Att befrämja ledens rörlighet- examendel år 2016

Grundkurs i kinesiotejpning 20.2.2016

Indisk huvudmassage 19.3.2017

Hotstonemassage 27-28.2.2018

Axlar, impingement syndrom. Undersökning och rehabilitering av Ismo Palmamäki, sportfysioterapeut. 23-24.11.2018.

Knäproblem. Diagnostisering och vård av Ismo Palmamäki, sportfysioterapeut. 23-24.11.2018.

Voicewell-basic level, bettmuskelmassage 4 – 5.2019 i tammerfors av Kirsti Leppänen (Voidis oy)

Studerar som bäst inom Voicewell profesionell level, Voicewell-vårdare.

3 -4.9 2020. 1:a del  Bröstkorgen, andningen och diafragmans teori och i praktiken.

 

Till mina intressen hör dessutom att rita. Jag tar emot beställningar. e.mail: korhonen.sara@outlook.com

Du hittar mina teckningar på facebook ” Art by Sara” och instagram ”Art by Sara Korhonen”