Om mig

 

Sara Korhonen

Legitimerad massör och närvårdae. Jag är född 1987 och bor i Liljendal tillsammans med min sambo och våra två pojkar. Till vår familj hör dessutom vår hund, två katter och en kanin.

Jag grundade mitt företag på hösten år 2016 med tanken att kunna hjälpa alla i olika åldrar. Massage är så mycket mer än bara avslappning. Jag har hjälpt människor med artrosproblem, lindrat smärta i olika delar av kroppen, ökat rörligheten, hjälpt med andningen och rösten, vårdat bettproblem, förbättrat kroppens hållning, fått tillbaka kundens nattsömn, och inte minst humöret. Jag har hjälpt idrottare att återhämta sig bättre och vårdat idrottsskador. Gravida kvinnor har fått hjälp med olika gravidetsbesvär som belastar kroppen. Jag har hjälpt personer som jobbar mycket vid datorn med att vårda tension neck, stress, musarm, tennisarmbåge m.m. Jag sköter människan indivuellt och som en helhet.

Min mottagning befinner sig hemma hos mig i Lovisa i Liljendal på adressen Felixvägen 8 i Liljendal på ett bostadsområde. Vi bor på ett lungt och fridfullt ställe omringad av skogens natur. Det är lätt att hitta fram och det finns rum att parkera bilen. Den vänstra dörren på mitt hus leder till min mottagning.

Har du några frågor så ta gärna kontakt. Svarar gärna på epost.

Du kan även ringa men under behandlingen svarar jag inte i telefonen. Jag ringer endast tillbaka om du lämnar ett textmeddelande. Lättast får du kontakt via facebook meddelande eller email. Tid kan beställas på knappen ” Boka här” som du ser nedan.

Boka här

 

Kurser / Utbildning:

Närvårdare, specialiserad inom  Sjukvård och omsorg, år 2003-2006 Yrkesintitutet Prakticum.

Legitimerad massör år 2015-2016 i Porvoon hierojakoulu.

Att befrämja ledens rörlighet– examen del år 2016

Grundkurs i kinesiotejpning 20.2.2016

Indisk huvudmassage 19.3.2017

Hotstonemassage 27-28.2.2018

Axlar, impingement syndrom. Undersökning och rehabilitering av Ismo Palmamäki, sportfysioterapeut. 23-24.11.2018.

Knäproblem. Diagnostisering och vård av Ismo Palmamäki, sportfysioterapeut. 23-24.11.2018.

Voicewell-basic level, tuggmuskelmassage 4 – 5.2019 i tammerfors  (Voidis oy) De miimiska musklerna. Munbottnet, bettet och käkleden.

Voicewell®-Professional, Voidis oy, år 2019- 2021:

Del 1 Bröstkorgen , andningen, diafragman och nacken. Grunderna av fascian.  Yttre- och djupa linjen av fascian.

Del 2  Tungbenets undre- och övre struktur. Dess funktion och störningar. Ljudövningar och egen röst analys och feedback. Fascians ytliga linje och främje linjen.

Del 3 Tungan och dess funktion. Artikuleringsövningar. Hållningen, undersökningen, att bygga upp helheten, arm- och sidobehandlings tekniker. Armarnas fascialinjer.

Del 4 Rygg, bäcken, axlar (armarna en del av helheten). Fascian spirallinje.

Del 5. Axlarna, bäckenet, diafragman och vristerna

VoiceWell® ljud-dag 19.2.2022, ljudet och struphuvudet.

 

 

Till mina intressen hör dessut om att rita. Mina bilder hittar du på:

Facebook  Art by Sara Korhonen  

Instagram  artbysarakoo